BUAT APA NAK MAIN KUTU KALAU ANDA BOLEH LAYBY?

Imran Adam 1,639 Viewer 20 Apr, 2024 07:49 AM

BUAT APA NAK MAIN KUTU KALAU ANDA BOLEH LAYBY?...Permainan kutu di Malaysia tidak asing lagi dengan masyarakat kita. Kini di zaman moden & globalisasi ini, permainan kutu ini masih tak lapuk dek hujan, tak lekang dek zaman. Macam macam jenis kutu moden ada, contohnya sistem kutu online. Mengikut Jabatan Siasatan Jenayah Komersial di bawah Akta (Larangan) Kumpulan Wang Kutu 1971, permainan kutu ni adalah salah di sisi undang-undang dan boleh dipenjara tak lebih 10 tahun at

read more

BAYARAN ANSURAN UNTUK PERFUME BRAND MAHAL!

Imran Adam 1,600 Viewer 20 Apr, 2024 07:34 AM

PERFUME MAHAL MEMANG WANGI BAUNYA! ... . Setiap lelaki mesti mengidamkan satu perfume yang sangat wangi sehingga boleh menarik perhatian orang. Dior Sauvage EAU DE Parfum salah satu perfume yang terbaik dan menjadi kegilaan lelaki zaman sekarang. Baunya memang maskulin habis, kalau pakai mesti rasa charm, sexy dan segak! Senang cerita kalau nak pikat perempuan tu pakai perfume ni, mesti sangkut! Bau yang tahan lama, pagi hingga ke malam. Jemput untuk tekan link untuk beli perfume di

read more

TIPS MEMILIH VACUUM YANG BAGUS DAN BAIK!

Imran Adam 2,473 Viewer 20 Apr, 2024 07:25 AM

TIPS MEMILIH VACUUM YANG BAGUS DAN BAIK!Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/jom.layby/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Min rasa antara barang dalam rumah kita yang paling famous, yang ramai orang ada ialah vacuum. Sebab vacuum ni time kita tengah malas pun, kita boleh je vacuum rumah supaya rumah dalam keadaan bersih dan kemas. Kan? Ramai surirumah sekarang sudah pandai membeli vacuum yang berkualiti dan berjenama untuk

read more

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!

Imran Adam 5,827 Viewer 20 Apr, 2024 06:46 AM

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!.....INI DIA 4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN! 1. MENGALAMI TEKANAN PERASAAN DAN MASALAH KESIHATAN Berhutang melebihi kemampuan akan meletakkan seseorang individu itu di dalam keadaan yang sentiasa runsing. Mana tidaknya, hutang yang ada melebihi pendapatan yang dimiliki. Ini boleh membawa kepada punca tekanan perasaan dan masalah kesihatan.Masalah seperti ini tidak boleh dipandand enteng kerana ada yang sanggup mengambil jalan singkat sep

read more

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?

Imran Adam 825 Viewer 20 Apr, 2024 04:56 AM

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?.KENAPA PILIH LAYBY?  Layby adalah sistem pembayaran ansuran tanpa berhutang. Macam mana ansuran tapi tidak berhutang? Anda bayar secara bulanan, selepas pembayaran sudah lengkap, kami akan hantar barang kepada anda. Jadi anda tidak berhutang dengan kami bahkan kami yang berhutang barang dengan anda. . LEBIH BAIK DARI MAIN KUTU. Anda suka main kutu untuk mendapatkan sesuatu barang yang harganya agak mahal? Pernah hadapi masalah mak kutu

read more
Jom kenali Akad dan Jenisnya di dalam Muamalat Islam

Jom kenali Akad dan Jenisnya di dalam Muamalat Islam

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,492 Viewer 20 Apr, 2024 04:39 AM

Konsep Akad dan Jenisnya dalam Muamalat IslamAkad dari sudut penggunaan bahasa Arab mempunyai makna yang pelbagai antaranya, janji, jaminan, kepercayaan dan ikatan (sama ada ikatan sebenar seperti mengikat tali atau ikatan simbolik seperti ikatan ijab dan qabul dalam akad jual-beli). Manakala Kamus Dewan pula memberikan pengertian akad sebagai janji dan perjanjian. Perkataan akad merupakan perkataan yang sinonim dengan perkataan kontrak.  Akad dari istilah fiqh ialah ikatan di antara i

read more
Apa itu Layby?

Apa itu Layby?

Admin 4,144 Viewer 20 Apr, 2024 02:12 AM

Layby.my merupakan e-commerce store ataupun kedai di atas talian yang menawarkan pembelian barangan berkualiti dan berjenama melalui pelan pembayaran secara Layby.Pelan pembayaran secara Layby merupakan satu konsep pembayaran yang pertama seumpamanya di Malaysia menggunakan konsep "layby' dari Australia dan New Zealand.Konsep bayaran layby ini adalah BEBAS HUTANG. Hanya perlu sedikit kesabaran sahaja, tapi sangat popular di Australia dan New Zealand (dikenali sebagai "layaway" di US dan UK).Link

read more

KESILAPAN PENGURUSAN KEWANGAN!

Imran Adam 689 Viewer 20 Apr, 2024 01:59 AM

Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/laybymalaysia/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Kalau punya duit yang banyak tapi tak pandai merancang nak guna pun, tak guna juga kan? Banyak kali nak menyimpan tapi tak dapat sebab tak merancang dengan betul. kan?Baik yang muda atau yang tua, semua orang boleh melakukan kesilapan dalam pengurusan kewangan. Ramai yang terjerat dengan masalah kewangan disebabkan tidak merancang betul betul.J

read more
Mudahnya mencapai matlamat simpanan

Cara mudah untuk mencapai matlamat simpanan atau tabungan anda

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,419 Viewer 20 Apr, 2024 01:57 AM

Smart TV, gajet terkini, telefon pintar terkini, peralatan elektrik terkini, perkakasan dapur berkualiti, kereta idaman, pengubahsuaian rumah, percutian, haji dan umrah, dan macam-macam lagi. Setiap orang memiliki barangan idaman, ataupun impian yang ingin dikecapi. Tetapi tidak semua memiliki wang tunai yang mencukupi.Tidak kira apa jua impian anda, untuk mencapainya, anda perlu menyediakan rancangan kewangan dan simpanan yang perlu dipatuhi secara berdisiplin. Bukan mudah untuk mendisiplinkan

read more
Rupanya banyak perkara riba' yang kita normalkan selama ini.

Rupanya banyak perkara riba' yang kita normalkan selama ini.

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,471 Viewer 20 Apr, 2024 01:43 AM

Mari kita elakkan riba' didalam urusan jual beli. Jangan jadikan riba' sebagai suatu normal.Indahnya hukum-hakam di dalam Islam. Di dalam konteks muamalat, selain daripada mengejar keberkatan dan kehalalan sesuatu urusan, garis panduan muamalat di adakan bagi melindungi kedua-dua pihak dari teraniaya di dalam sesuatu urusan, terutama di dalam hal-hal ekonomi.Muamalat adalah semua hukum syariat yang bersangkutan dengan urusan dunia termasuk aktiviti hidup seseorang seperti jual-beli, tukar-menuka

read more