BEG TANGAN : KELIRU JENIS DAN FUNGSI BEG ?

Beg Tangan : Anda Keliru Dengan Jenis Dan Fungsi Beg ?

Safwa Sophia 720 Viewer 06 Aug, 2021 12:30 PM

Perasan tak ramai wanita gemar ‘sumbat’ macam-macam barang dalam beg tangan mereka? Tak kiralah sama ada kunci rumah dan kunci kereta, beg make-up, dompet dan resit-resit lama. Kalau yang ada anak kecil pula, pampers dan mainan anak pun turut sama diletak di dalam satu beg. Tak percaya? Cuba check bag anda atau rakan anda sekarang.Harus diketahui bahawa beg tangan adalah pelengkap gaya yang basic bagi kaum, sama ada untuk ke pejabat, pasaraya atau dating hujung minggu.Terdapat pelbagai jenis

read more
Aliran Tunai Peribadi

Penjagaan Aliran Tunai Peribadi (personal cashflow)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 454 Viewer 06 Aug, 2021 11:17 AM

Pejagaan aliran tunai (cashflow) merupakan salah satu petanda yang penting untuk kita mengetahui sama ada status kewangan kita ini dikategorikan sebagai sihat atau sebaliknya. Bahasa mudahnya, positive cashflow (income melebihi penggunaan / duit masuk lebih dari duit keluar) merupakan petanda yang baik di dalam pengurusan kewangan peribadi kita. Kata lain, kita sentiasa memiliki lebihan duit untuk simpanan ataupun emergency.Ramai yang tidak perasan bahawa, realitinya, kita sering memiliki lebiha

read more
Pembelian Barangan Bayi Secara Ansuran

Menanti kelahiran bayi baru....

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 343 Viewer 06 Aug, 2021 10:53 AM

Boleh tahan juga kos-kos menyambut kelahiran bayi......Boleh menelan ribuan ringgit.Jangan tunggu bayi dah keluar baru nak beli barang. Insya Allah, tarikh kelahiran bayi tak lari jauh dengan apa yang doktor anda kirakan.Beli barang secara Layby. Bayar sikit2, by the time bayi anda lahir, atau isteri habis berpantang, barang nak bawak bayi berjalan dah cukup.AWAS! Jangan beli produk tiruan ataupun yang berkualiti rendah untuk bayi kesayangan anda. Barangan berkualiti rendah boleh menjejaskan kes

read more
Keunikan Layby.my

HABIS BAYAR BARU DAPAT BARANG? TAK NAK AMBIL CASH PAYMENT PUN?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 661 Viewer 06 Aug, 2021 10:30 AM

Flexible payment plan yang Layby.my tawarkan adalah berdasarkan konsep bebas hutang. Maksudnya, kami tidak menawarkan sebarang pakej pinjaman ataupun financing.Apa yang kami buat, setiap kali pembeli kami membuat bayaran deposit, kami akan 'booking' kan barang itu pada supplier kami. Setelah habis pembayaran di buat mengikut pakej bayaran pilihan pembeli, kami akan notify supplier kami untuk membuat penghantaran kepada pembeli / pelanggan Layby.my.Apa kelebihan bila anda tidak berhutang? Maksudn

read more
Apa itu Layby?

Apa itu Layby?

Admin 1,464 Viewer 06 Aug, 2021 10:26 AM

Layby.my merupakan e-commerce store ataupun kedai di atas talian yang menawarkan pembelian barangan berkualiti dan berjenama melalui pelan pembayaran secara Layby.Pelan pembayaran secara Layby merupakan satu konsep pembayaran yang pertama seumpamanya di Malaysia menggunakan konsep "buy now, pay later (BNPL)" yang telah DIUBAH SUAI MENGIKUT KESESUAIAN PEMBELI DI MALAYSIA..Sedikit penerangan mengenai BNPL...BNPL yang digunapakai di negara-negara maju seperti Australia, Amerika Syarikat, dan Englan

read more
Corelle with Layby.my

Raya dengan Corelle

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 338 Viewer 06 Aug, 2021 10:08 AM

Pening kepala admin nak buat poster Layby ni...Sebab tak tau nak letak harga 'as low as berapa Ringgit'Sebabnya customer boleh adjust sendiri:1. Berapa harga bayaran bulanan yang korang selesa2. Berapa jumlah bulan sanggup tunggu untuk dapatkan barang3. Berapa harga deposit sanggup letakKalau Layby sekarang, boleh beraya dengan pinggan Corelle. Confirm plating and food presentation dapat 5 bintang dari tetamu.Boleh ke tetamu datang raya nanti?Kami pun tak pasti..harap2 takde masalah lah..Yang ka

read more

Bini suka shopping

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 289 Viewer 06 Aug, 2021 04:15 AM

Guys, jangan asyik cakap "tunggu gaji", "next month", "nanti la"...============================================Bila isteri ataupun orang perempuan mintak belikan something, setiap kali korang cakap "nanti la", dorang terus pegang as janji...So, lain kali, bila rasa memang tergerak nak belikan tapi kewangan tak mengizinkan untuk bulan tu, korang Layby je barang tu dekat www.layby.my...Lepas tu, bayar bulan-bulan sampai barang dapat. ..Kalau isteri mintak barang lepas ni, boleh jawab, ."

read more
Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 488 Viewer 06 Aug, 2021 00:41 AM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more
Jadilah Pengantin Bijak

Nota kepada pengantin baru dan bakal pengantin

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 313 Viewer 05 Aug, 2021 20:32 PM

Kepada bakal pengantin dan pengantin baru, tahniah kerana memilih jalan kebaikan...Dalam kesibukan merancang majlis perkahwinan norma baharu ataupun memulakan kehidupan bersama sebagai pasangan suami isteri yang sah, elakkan sejauh mungkin untuk membuat hutang yang tidak perlu...Ini berdasarkan pengalaman orang-orang terdahulu.....Kalau mampu, semua nak majlis paling awesome, yang boleh viral. Sampai terpaksa membuat personal loan. Ingatlah, majlis sehari dua je, hutang personal loan dan kad kre

read more
Money Saving Challenge

Money Saving Challenge

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 239 Viewer 05 Aug, 2021 19:35 PM

If your new year’s resolution includes a savings goal, consider the 52-week money challenge. The increments you save are meant to be so small that you barely notice you’ve been saving money. Is it a gimmick? Absolutely—but it works...The 52-week money challenge explainedThe challenge is quite simple. Each week you put an increment of cash aside and watch the amount grow throughout the year:..In first week of the year, you save RM1.For week two, you save RM2.For week three, you save RM3. Fo

read more