TIPS MEMILIH PERFUME YANG SESUAI DENGAN PERSONALITI ANDA.

Imran Adam 1,070 Viewer 03 Mar, 2024 17:25 PM

TIPS MEMILIH PERFUME YANG SESUAI DENGAN PERSONALITI ANDA. 



...


Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : 


instagram : https://www.instagram.com/layby_my/

twitter : https://twitter.com/LaybyMy


.


Selalu kita akan memilih perfume untuk kita beli berdasarkan review ataupun suggest kawan kawan kan? Tapi tepat ke dengan personaliti kita? Sesuai ke dengan kita? Atau kita beli dan pakai hanya sekadar nak wangi je. 


Kenapa ramai orang suka pakai minyak wangi? 


1. Dapat menambahkan keyakinan. 

2. Dapat menutup bau badan.

3. Dapat memberi mood yang baik.

4. Dapat menyerlahkan gaya penampilan.

5. Dapat menambahkan aura personaliti. 

6. Dapat menarik perhatian orang lain. 


Ketahuilah bahawa jika anda pakai minyak wangi yang betul dengan personaliti anda, perasaannya akan berubah dan jadi lebih hebat sebab tahap keyakinan kita akan naik bila pakai perfume yang tepat. 


Ikuti tips ini untuk anda memilih perfume yang tepat.


1. PILIH BAU YANG KORANG SUKA. 


Jika anda seorang yang feminin, anda boleh beli yang bau floral ataupun fruity. Sebab bau perfume begini dia bau yang soft, tak beberapa tajam. Lebih kepada bau yang menyegarkan. Ini untuk perempuan lah. 


Kalau lelaki, biasakan kita akan memilih untuk bau woody, spicy sebab bau bau ni bau yang tajam, memang sesuai untuk lelaki yang bermaskulin. 


2. KENA TAHU BILA DAN DIMANA NAK PAKAI PERFUME.


Office : Jika kita di office, pilih bau floral atau fresh. Kira nak bekerja tu bau sedap je hidung. Kalau kerja outdoor, pilih bau fresh yang lebih kuat sikit sebab nak kena tahan cuaca panas.


Dating : Pilih perfume bau fresh dan floral jugak untuk keluar dating. Elakkan perfume yang bau terlampau fresh sebab nanti bila duduk bersebelahan pasangan kita akan sakit hidung sebab terlampau tajam baunya.


3. KETAHUI PERSONALITI ANDA.


Bau yang berbeza akan memberikan kesan yang berbeza.


Kalau korang personaliti seksi, menggoda dan berani, pakai bau sweet vanilla. Confirm padu!


Korang jenis romantik? pakai perfume bau rose sebab rose sinonim dengan benda yang romantik. 


Korang jenis hyper? full energy? Pakai bau yang fresh! Memang perfect.


Untuk yang maskulin, cuba perfume woody dan fresh. Memang terserlah maskulin tu. Bau fresh dan spicy pulak sesuai untuk lelaki yang profesional dan serius.


4. SESUAI DENGAN UMUR.


Kalau remaja ni memang sesuai la pakai bau fruity atau sweet. Kalau jenis yang berumur ni, nak bau lebih matang boleh pakai bau amber, jasmine atau any perfume yang ada bau woody. Elakkan bau terlampau sweet. 


.


Boleh tengok tengok perfume yang ada dijual di layby dan bayar secara ansuran bulanan! Klik link bawah ni : 


https://layby.my/categories/perfume-fragrance 


https://layby.my/categories/perfume-fragrance


.


Buat apa berhutang kalau boleh layby?

Biar lambat dapat, asal tak terjerat!