BEG TANGAN : KELIRU JENIS DAN FUNGSI BEG ?

Beg Tangan : Anda Keliru Dengan Jenis Dan Fungsi Beg ?

Safwa Sophia 9,906 Viewer 20 Apr, 2024 06:31 AM

Perasan tak ramai wanita gemar ‘sumbat’ macam-macam barang dalam beg tangan mereka? Tak kiralah sama ada kunci rumah dan kunci kereta, beg make-up, dompet dan resit-resit lama. Kalau yang ada anak kecil pula, pampers dan mainan anak pun turut sama diletak di dalam satu beg. Tak percaya? Cuba check bag anda atau rakan anda sekarang.Harus diketahui bahawa beg tangan adalah pelengkap gaya yang basic bagi kaum, sama ada untuk ke pejabat, pasaraya atau dating hujung minggu.Terdapat pelbagai jenis

read more

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?

Imran Adam 825 Viewer 20 Apr, 2024 04:56 AM

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?.KENAPA PILIH LAYBY?  Layby adalah sistem pembayaran ansuran tanpa berhutang. Macam mana ansuran tapi tidak berhutang? Anda bayar secara bulanan, selepas pembayaran sudah lengkap, kami akan hantar barang kepada anda. Jadi anda tidak berhutang dengan kami bahkan kami yang berhutang barang dengan anda. . LEBIH BAIK DARI MAIN KUTU. Anda suka main kutu untuk mendapatkan sesuatu barang yang harganya agak mahal? Pernah hadapi masalah mak kutu

read more

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!

Imran Adam 5,826 Viewer 20 Apr, 2024 04:44 AM

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!.....INI DIA 4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN! 1. MENGALAMI TEKANAN PERASAAN DAN MASALAH KESIHATAN Berhutang melebihi kemampuan akan meletakkan seseorang individu itu di dalam keadaan yang sentiasa runsing. Mana tidaknya, hutang yang ada melebihi pendapatan yang dimiliki. Ini boleh membawa kepada punca tekanan perasaan dan masalah kesihatan.Masalah seperti ini tidak boleh dipandand enteng kerana ada yang sanggup mengambil jalan singkat sep

read more
Corelle with Layby.my

Raya dengan Corelle

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,874 Viewer 20 Apr, 2024 04:39 AM

Pening kepala admin nak buat poster Layby ni...Sebab tak tau nak letak harga 'as low as berapa Ringgit'Sebabnya customer boleh adjust sendiri:1. Berapa harga bayaran bulanan yang korang selesa2. Berapa jumlah bulan sanggup tunggu untuk dapatkan barang3. Berapa harga deposit sanggup letakKalau Layby sekarang, boleh beraya dengan pinggan Corelle. Confirm plating and food presentation dapat 5 bintang dari tetamu.Boleh ke tetamu datang raya nanti?Kami pun tak pasti..harap2 takde masalah lah..Yang ka

read more
Jom kenali Akad dan Jenisnya di dalam Muamalat Islam

Jom kenali Akad dan Jenisnya di dalam Muamalat Islam

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,492 Viewer 20 Apr, 2024 04:39 AM

Konsep Akad dan Jenisnya dalam Muamalat IslamAkad dari sudut penggunaan bahasa Arab mempunyai makna yang pelbagai antaranya, janji, jaminan, kepercayaan dan ikatan (sama ada ikatan sebenar seperti mengikat tali atau ikatan simbolik seperti ikatan ijab dan qabul dalam akad jual-beli). Manakala Kamus Dewan pula memberikan pengertian akad sebagai janji dan perjanjian. Perkataan akad merupakan perkataan yang sinonim dengan perkataan kontrak.  Akad dari istilah fiqh ialah ikatan di antara i

read more

ANTARA PERFUME TERMAHAL DUNIA?

Imran Adam 2,219 Viewer 20 Apr, 2024 04:16 AM

ANTARA PERFUME TERMAHAL DUNIA?....Creed Aventus adalah antara perfume yang termahal di dunia. Sememangnya perfume ini menjadi pilihan kegemaran lelaki dan wanita di seluruh dunia keranabaunya yang tajam, sangat unik dan menyegarkan!Baunya sophisticated walaupun mempunyai sedikit bau buah buahan seperti pineapple dan bergamot (bau sitrus). Amat sesuai untuk digunakan untuk mereka yang mahu tampil lebih maskulin dan segak. .BOLEH CUBA LAYBY UNTUK BELI CREED AVENTUSBeli yang original

read more
Selfie stick paling awesome!

Video Menggunakan Selfie Stick DJI OM4

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,127 Viewer 20 Apr, 2024 03:47 AM

Selfie stick paling awesome!Ni baru la selfie stick. Gambar dan video kompom tak menggigil.Kita yang mengigil bila nak beli kot?Takpe, dengan Layby.my, kompom tak menggigil. Harga macam mana pun, boleh adjust nak bayar berapa Ringgit sebulan.click https://layby.my/shop/product/dji-2020-osmo-mobile-4 dan adjust harga ikut suka hati anda!

read more
Keunikan Layby.my

HABIS BAYAR BARU DAPAT BARANG? TAK NAK AMBIL CASH PAYMENT PUN?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,396 Viewer 20 Apr, 2024 02:40 AM

Flexible payment plan yang Layby.my tawarkan adalah berdasarkan konsep bebas hutang. Maksudnya, kami tidak menawarkan sebarang pakej pinjaman ataupun financing.Apa yang kami buat, setiap kali pembeli kami membuat bayaran deposit, kami akan 'booking' kan barang itu pada supplier kami. Setelah habis pembayaran di buat mengikut pakej bayaran pilihan pembeli, kami akan notify supplier kami untuk membuat penghantaran kepada pembeli / pelanggan Layby.my.Apa kelebihan bila anda tidak berhutang? Maksudn

read more
Apa itu Layby?

Apa itu Layby?

Admin 4,144 Viewer 20 Apr, 2024 02:12 AM

Layby.my merupakan e-commerce store ataupun kedai di atas talian yang menawarkan pembelian barangan berkualiti dan berjenama melalui pelan pembayaran secara Layby.Pelan pembayaran secara Layby merupakan satu konsep pembayaran yang pertama seumpamanya di Malaysia menggunakan konsep "layby' dari Australia dan New Zealand.Konsep bayaran layby ini adalah BEBAS HUTANG. Hanya perlu sedikit kesabaran sahaja, tapi sangat popular di Australia dan New Zealand (dikenali sebagai "layaway" di US dan UK).Link

read more

KESILAPAN PENGURUSAN KEWANGAN!

Imran Adam 689 Viewer 20 Apr, 2024 01:59 AM

Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/laybymalaysia/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Kalau punya duit yang banyak tapi tak pandai merancang nak guna pun, tak guna juga kan? Banyak kali nak menyimpan tapi tak dapat sebab tak merancang dengan betul. kan?Baik yang muda atau yang tua, semua orang boleh melakukan kesilapan dalam pengurusan kewangan. Ramai yang terjerat dengan masalah kewangan disebabkan tidak merancang betul betul.J

read more