SALAH GUNA KAD KREDIT, AKAN MEMBAWA MUSIBAH KEPADA ANDA.

Imran Adam 626 Viewer 01 Mar, 2024 04:01 AM

SALAH GUNA KAD KREDIT, AKAN MEMBAWA MUSIBAH KEPADA ANDA. .Sekarang memang ramai yang gunakan kad kredit tanpa tahu apa yang akan berlaku kepada mereka akan datang jika mereka tidak mampu membayar hutang kad kredit. Ini terjadi kerana kita selalu swipe kad kredit kita di tempat yang salah. Contoh : kita swipe kad kredit kita dekat tempat staycation kita, kedai atau cafe hipster yang viral. Benda ni memang nampak kecil tapi sangat besar impact dia dekat korang masa akan datang jika

read more

UBAH DEFINISI MAMPU MILIK DENGAN LAYBY.MY!

Imran Adam 691 Viewer 29 Feb, 2024 05:04 AM

UBAH DEFINISI MAMPU MILIK DENGAN LAYBY.MY!..Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/layby_my/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Katakanlah anda berpendapatan RM1,000 sebulan. Anda pula seorang yang suka berbau wangi. Perfume sudah menjadi sebahagian daripada "pakaian" anda.Mengikut pandangan umum, perfume ini bukanlah barangan kritkal. Takde pun takpe (bukan macam deodarant).Soalannya, wajarkah seorang yang berpendapatan RM1,000 se

read more

NAK PILIH BNPL ATAUPUN LAYBY?

Imran Adam 792 Viewer 29 Feb, 2024 05:04 AM

NAK PILIH BNPL ATAUPUN LAYBY?!...Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/layby_my/twitter : https://twitter.com/LaybyMy..Sistem pembayaran BNPL semakin banyak digunakan dalam portal E-dagang di malaysia. Tidak di nafikan, banyak rakyat malaysia yang guna sistem ni untuk membeli barang. Akan tetapi kena ingat yang tak semua platform BNPL ni berfungsi dengan sama. Setiap platform tu mesti ada terma dan syarat termasuklah faedah dan caj

read more
Jangan sekadar merancang simpanan masa hadapan

Jangan sekadar merancang simpanan masa hadapan, rancang juga pembelian dan penggunaan duit!

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,374 Viewer 25 Feb, 2024 17:01 PM

DUIT TIDAK BERGUNA JIKA TIDAK DITUKARKAN MENJADI BARANGAN ATAU SERVIS Bila bercakap mengenai matlamat kewangan, kita sering menyentuh kepada 2 perkara utama:Bagaimana nak tambah pendapatan?Bagaimana nak menambahkan jumlah wang didalam simpanan?Perkara yang lebih utama dan kita sering lupakan adalah "bagaimana nak pastikan duit kita mencukupi?". Sedangkan inilah sebab utama kita merancang kewangan. Apabila cukup yang menjadi persoalan, maka perlu kita lihat juga mengenai pembelian atau bagai

read more