Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Safwa Sophia 1,374 Viewer 05 Aug, 2021 23:04 PM

Corelle merupakan sebuah jenama kelengkapan set pinggan mangkuk yang sangat dipercayai dan digemari ramai. Ramai ingin beli set pinggan Corelle di Malaysia.Tidak lengkap rasanya set pinggan mangkuk di rumah tanpa adanya daripada jenama pinggan Corelle. Dibuat dari bahan unik yang dipanggil Vitrelle, set pinggan Corelle bukan sahaja cantik dan praktikal untuk digunakan, malah ada yang menganggapnya sebagai lambang kemewahan.Banyak faktor yang akan menyumbang kepada pemilihan dan pembelian pinggan

read more
Jadilah Pengantin Bijak

Nota kepada pengantin baru dan bakal pengantin

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 313 Viewer 05 Aug, 2021 20:32 PM

Kepada bakal pengantin dan pengantin baru, tahniah kerana memilih jalan kebaikan...Dalam kesibukan merancang majlis perkahwinan norma baharu ataupun memulakan kehidupan bersama sebagai pasangan suami isteri yang sah, elakkan sejauh mungkin untuk membuat hutang yang tidak perlu...Ini berdasarkan pengalaman orang-orang terdahulu.....Kalau mampu, semua nak majlis paling awesome, yang boleh viral. Sampai terpaksa membuat personal loan. Ingatlah, majlis sehari dua je, hutang personal loan dan kad kre

read more
Info kad kredit yang korang perlu tahu

Sejauh mana anda tau pasal kad kredit?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 246 Viewer 05 Aug, 2021 19:39 PM

Anda sedang mencari maklumat tentang kad kredit ? Anda tertanya-tanya apa itu kad kredit?Kad kredit ialah sejenis bayaran ansuran yang membolehkan anda untuk membeli barangan atau servis tanpa menggunakan wang tunai di pelbagai jenis kedai di seluruh dunia. Apabila anda menggunakan kad kredit, pengeluar kad kredit akan membayarkan bagi pihak anda, kemudian mereka akan hantarkan bil kepada anda dalam bentuk kenyataan bulanan. Sebilangan besar kad kredit utama berafiliasi dengan Visa, Mastercard,

read more
Money Saving Challenge

Money Saving Challenge

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 239 Viewer 05 Aug, 2021 19:35 PM

If your new year’s resolution includes a savings goal, consider the 52-week money challenge. The increments you save are meant to be so small that you barely notice you’ve been saving money. Is it a gimmick? Absolutely—but it works...The 52-week money challenge explainedThe challenge is quite simple. Each week you put an increment of cash aside and watch the amount grow throughout the year:..In first week of the year, you save RM1.For week two, you save RM2.For week three, you save RM3. Fo

read more
Kenapa anda perlu elakkan membayar jumlah minimum kad kredit

Kenapa perlu elakkan daripada membayar sekadar jumlah minimum mengikut penyata kad kredit

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 329 Viewer 05 Aug, 2021 15:38 PM

Apabila anda menerima penyata bil kad kredit bulanan, anda akan melihat kotak berlabel pembayaran minimum. Anda juga akan melihat nombor di sebelahnya - jauh lebih sedikit daripada jumlah bil. JANGAN BAYAR BIL KAD KREDIT ANDA MENGIKUT JUMLAH ITU Baca sebabnya disini.Apabila anda menggunakan kad anda, anda tidak diwajibkan membayar balik semuanya. Anda boleh memilih untuk membayar minimum hutang - yang hanya merupakan peratusan kecil dari jumlah keseluruhan hutang anda. Ini sebenarnya sekadar p

read more
Simpan Sendiri atau Layby?

Simpan Sendiri atau Layby?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 73 Viewer 05 Aug, 2021 14:51 PM

"ALAA, LAYBY NI MACAM TABUNG SIMPAN DUIT JE".....Secara undang-undang, layby.my ini bukan syarikat pengambil deposit untuk simpanan duit anda. Segala transaksi didalam layby.my juga adalah atas kontrak jual-beli barangan secara ansuran.Boleh rujuk gambar untuk fahami apa itu ansuran layby mengikut definisi oleh badan berkuasa di Australia.....TAPI TAK SALAH NAK ANGGAP MACAM MENYIMPAN DUIT.Sebabnya, ansuran layby ini lebih fleksibel, macam simpan duit sendiri. Duit tak cukup boleh skip dulu. Bul

read more
KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

LAYBY - KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 395 Viewer 05 Aug, 2021 13:16 PM

Bagi rakyat Malaysia yang pernah belajar, kerja, ataupun bermastautin di Australia, pasti tahu banyak perkara bagus yang ada di sana tetapi masih belum ada di Malaysia.Antara perkara yang best di Australia adalah terdapat konsep “Layby” iaitu suatu konsep pembayaran secara ansuran tanpa interest dan melibatkan credit score. Ia ibarat pre-order bayar ansur-ansur, habis bayar dapat barang. Itu saja. Konsep pembelian dan pembayaran ini biasanya digunakan oleh mereka yang bijak merancang kewanga

read more
Selfie stick paling awesome!

Video Menggunakan Selfie Stick DJI OM4

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 234 Viewer 05 Aug, 2021 13:07 PM

Selfie stick paling awesome!Ni baru la selfie stick. Gambar dan video kompom tak menggigil.Kita yang mengigil bila nak beli kot?Takpe, dengan Layby.my, kompom tak menggigil. Harga macam mana pun, boleh adjust nak bayar berapa Ringgit sebulan.click https://layby.my/shop/product/dji-2020-osmo-mobile-4 dan adjust harga ikut suka hati anda!

read more
Siapa berusaha pasti dia akan dapat.

Hidup yang adil

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 313 Viewer 05 Aug, 2021 12:55 PM

Hidup ini adil sebenarnya.-----------------------------------------------------------------------.Pernah dengar 𝐌𝐚𝐧 𝐣𝐚𝐝𝐝𝐚 𝐰𝐚𝐣𝐚𝐝𝐚, 𝐰𝐚 𝐦𝐚𝐧 𝐳𝐚𝐫𝐚’𝐚 𝐡𝐚𝐬𝐚𝐝𝐚, 𝐰𝐚 𝐦𝐚𝐧 𝐲𝐚𝐣𝐭𝐚𝐡𝐢𝐝 𝐲𝐚𝐧𝐣𝐚𝐡 ?"sesiapa yang berusaha (Inshallah) akan mendapat apa yang diusahakannya". "sesiapa yang bercucuk tanam (Inshallah) akan menuai hasilnya." "sesiapa yang berusaha (Inshallah) ak

read more
Rupanya banyak perkara riba' yang kita normalkan selama ini.

Rupanya banyak perkara riba' yang kita normalkan selama ini.

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 324 Viewer 05 Aug, 2021 12:55 PM

Mari kita elakkan riba' didalam urusan jual beli. Jangan jadikan riba' sebagai suatu normal.Indahnya hukum-hakam di dalam Islam. Di dalam konteks muamalat, selain daripada mengejar keberkatan dan kehalalan sesuatu urusan, garis panduan muamalat di adakan bagi melindungi kedua-dua pihak dari teraniaya di dalam sesuatu urusan, terutama di dalam hal-hal ekonomi.Muamalat adalah semua hukum syariat yang bersangkutan dengan urusan dunia termasuk aktiviti hidup seseorang seperti jual-beli, tukar-menuka

read more