TIPS MEMILIH VACUUM YANG BAGUS DAN BAIK!

Imran Adam 718 Viewer 08 Feb, 2023 09:19 AM

TIPS MEMILIH VACUUM YANG BAGUS DAN BAIK!Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/jom.layby/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Min rasa antara barang dalam rumah kita yang paling famous, yang ramai orang ada ialah vacuum. Sebab vacuum ni time kita tengah malas pun, kita boleh je vacuum rumah supaya rumah dalam keadaan bersih dan kemas. Kan? Ramai surirumah sekarang sudah pandai membeli vacuum yang berkualiti dan berjenama untuk

read more
Jangan terjebak kedalam 7 perangkap kad kredit ini!

7 Perangkap Kad Kredit dan Cara Mengatasinya

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,098 Viewer 08 Feb, 2023 09:19 AM

Kad kredit sangat berguna jika diuruskan dengan baik. Tetapi boleh mendatangkan bahaya jikalau kita tidak memahami dengan jelas segala terma dan syarat berkaitan kad kredit.ang "percuma". Kad kredit bukanlah duit percuma. Masih ramaia pengguna kad kredit yang baru dan berpengalaman masih terjebak kedalam perangkap kad kredit.Sekiranya anda terfikir untuk mendapatkan kad kredit  — memahami bahaya yang datang bersama dengan kad kredit dapat membantu anda menanam tabiat kad kredit yang

read more
Beli iPhone tanpa kad kredit

Beli iPhone tanpa kad kredit

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 2,843 Viewer 08 Feb, 2023 08:31 AM

Pepatah mengatakan, "sekali dah pakai iPhone, mesti dah taknak pakai Android"Ada kebenaran dalam pepatah ni. iPhone memang mahal. Tak dinafikan. Kalau compare specs, nampak macam boleh dapat phone Android dengan harga lebih murah.Tapi kenapa masih ramai yang pakai iPhone walaupun munculnya pelbagai smartphone dari Android?Mahalnya iPhone ni adalah dari segi ketilitian Apple didalam "user experience" ataupun "pengalaman pengguna" yang ditekankandi dalam rekaan produk-produk Apple.iPhone memenuhi

read more
Money Saving Challenge

Money Saving Challenge

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 804 Viewer 08 Feb, 2023 08:28 AM

If your new year’s resolution includes a savings goal, consider the 52-week money challenge. The increments you save are meant to be so small that you barely notice you’ve been saving money. Is it a gimmick? Absolutely—but it works...The 52-week money challenge explainedThe challenge is quite simple. Each week you put an increment of cash aside and watch the amount grow throughout the year:..In first week of the year, you save RM1.For week two, you save RM2.For week three, you save RM3. Fo

read more

Bini suka shopping

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 919 Viewer 08 Feb, 2023 07:38 AM

Guys, jangan asyik cakap "tunggu gaji", "next month", "nanti la"...============================================Bila isteri ataupun orang perempuan mintak belikan something, setiap kali korang cakap "nanti la", dorang terus pegang as janji...So, lain kali, bila rasa memang tergerak nak belikan tapi kewangan tak mengizinkan untuk bulan tu, korang Layby je barang tu dekat www.layby.my...Lepas tu, bayar bulan-bulan sampai barang dapat. ..Kalau isteri mintak barang lepas ni, boleh jawab, ."

read more

5 PERKARA YANG MENGEJUTKAN TENTANG KADAR FAEDAH KAD KREDIT.

Imran Adam 497 Viewer 08 Feb, 2023 07:34 AM

Seperti yang telah diketahui ramai, penggunaan kad kredit akan dikenakan kadar faedah oleh pihak bank. Namun pada penulisan kali ini, Layby.my ingin berkongsi 5 perkara yang anda mungkin tidak tahu tentang kadar faedah kad kredit. 1.KAD KREDIT MENGGUNAKAN KADAR FAEDAH BERGANDA. Bila anda guna kad kredit, anda meminjam wang bank untuk berbelanja dan sebagai pulangan ke pemberi pinjaman iaitu bank , caj faedah dikenakan ke atas wang tersebut jika anda tak bayar balik dalam tempoh tertent

read more
Jom kenali Akad dan Jenisnya di dalam Muamalat Islam

Jom kenali Akad dan Jenisnya di dalam Muamalat Islam

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,576 Viewer 08 Feb, 2023 07:25 AM

Konsep Akad dan Jenisnya dalam Muamalat IslamAkad dari sudut penggunaan bahasa Arab mempunyai makna yang pelbagai antaranya, janji, jaminan, kepercayaan dan ikatan (sama ada ikatan sebenar seperti mengikat tali atau ikatan simbolik seperti ikatan ijab dan qabul dalam akad jual-beli). Manakala Kamus Dewan pula memberikan pengertian akad sebagai janji dan perjanjian. Perkataan akad merupakan perkataan yang sinonim dengan perkataan kontrak.  Akad dari istilah fiqh ialah ikatan di antara i

read more
Jadilah Pengantin Bijak

Nota kepada pengantin baru dan bakal pengantin

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,004 Viewer 08 Feb, 2023 06:57 AM

Kepada bakal pengantin dan pengantin baru, tahniah kerana memilih jalan kebaikan...Dalam kesibukan merancang majlis perkahwinan norma baharu ataupun memulakan kehidupan bersama sebagai pasangan suami isteri yang sah, elakkan sejauh mungkin untuk membuat hutang yang tidak perlu...Ini berdasarkan pengalaman orang-orang terdahulu.....Kalau mampu, semua nak majlis paling awesome, yang boleh viral. Sampai terpaksa membuat personal loan. Ingatlah, majlis sehari dua je, hutang personal loan dan kad kre

read more

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?

Imran Adam 339 Viewer 08 Feb, 2023 06:50 AM

KENAPA ANDA PERLU GUNA LAYBY?.KENAPA PILIH LAYBY?  Layby adalah sistem pembayaran ansuran tanpa berhutang. Macam mana ansuran tapi tidak berhutang? Anda bayar secara bulanan, selepas pembayaran sudah lengkap, kami akan hantar barang kepada anda. Jadi anda tidak berhutang dengan kami bahkan kami yang berhutang barang dengan anda. . LEBIH BAIK DARI MAIN KUTU. Anda suka main kutu untuk mendapatkan sesuatu barang yang harganya agak mahal? Pernah hadapi masalah mak kutu

read more
10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

Safwa Sophia 3,062 Viewer 08 Feb, 2023 05:15 AM

Bagi wanita yang menjaga penampilan, jam tangan merupakan aksesori penting yang perlu ada. Ia bukan sekadar fungsi, jam tangan juga menjadi daya tarik menerusi reka bentuknya. Maka tidak menghairankan jika ramai wanita kini menjadikan jam tangan sebagai koleksi peribadi.Jam tangan juga boleh mencecah sehingga ribuan dan jutaan ringgit, malah bagi mereka yang menyukai jenama antarabangsa akan menganggap label antarabangsa amat penting dan menjadi satu kepuasan. Ia sekaligus mencerminkan personali

read more