BAYARAN ANSURAN - KEBAIKAN KEPADA PENJUAL DAN PEMBELI!

Imran Adam 2,442 Viewer 02 Dec, 2022 23:28 PM

BAYARAN ANSURAN - KEBAIKAN KEPADA PENJUAL DAN PEMBELI! ....Ramai antara kita amat gemar membeli barang keperluan mahupun barang yang tidak perlu secara ansuran.  Bermodalkan 'wang muka'  (wang pendahuluan) atau deposit yang kecil kita mampu memiliki barangan seperti kereta, motor,  rumah dan sebagainya dan ini memang sesuatu yang lazim dikalangan kita. Namun ada sesetengah barangan yang  sebenarnya tidak perlu dibeli dengan cara bayaran ansuran dan ini sangat-sangat

read more
Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Safwa Sophia 4,394 Viewer 02 Dec, 2022 23:27 PM

Corelle merupakan sebuah jenama kelengkapan set pinggan mangkuk yang sangat dipercayai dan digemari ramai. Ramai ingin beli set pinggan Corelle di Malaysia.Tidak lengkap rasanya set pinggan mangkuk di rumah tanpa adanya daripada jenama pinggan Corelle. Dibuat dari bahan unik yang dipanggil Vitrelle, set pinggan Corelle bukan sahaja cantik dan praktikal untuk digunakan, malah ada yang menganggapnya sebagai lambang kemewahan.Banyak faktor yang akan menyumbang kepada pemilihan dan pembelian pinggan

read more
Asas solekan

Asas Solekan: Apa yang anda perlu tahu mengenai alat solek (make up)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 3,170 Viewer 02 Dec, 2022 22:59 PM

Anda mungkin sudah bersedia untuk memulakan mencelupkan berus make up baru anda ke dalam lautan warna, tetapi sebelum anda merosakkan kecantikkan semulajadi anda, jadikan panduan asas solek utama (make up essentials) untuk beginner  ini sebagai  rujukan anda.FoundationSetelah menyiapkan kulit anda, bedak asas ataupun foundation  adalah langkah pertama anda. Untuk mengelakkan penampilan seperti plastik yang ditakuti, pakar mengesyorkan menggunakan bedak asas bersama span kecantikan. Ia menyer

read more

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!

Imran Adam 2,148 Viewer 02 Dec, 2022 22:53 PM

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!.....INI DIA 4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN! 1. MENGALAMI TEKANAN PERASAAN DAN MASALAH KESIHATAN Berhutang melebihi kemampuan akan meletakkan seseorang individu itu di dalam keadaan yang sentiasa runsing. Mana tidaknya, hutang yang ada melebihi pendapatan yang dimiliki. Ini boleh membawa kepada punca tekanan perasaan dan masalah kesihatan.Masalah seperti ini tidak boleh dipandand enteng kerana ada yang sanggup mengambil jalan singkat sep

read more

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?

Imran Adam 2,072 Viewer 02 Dec, 2022 22:36 PM

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?Apa itu e-commerce? E-Commerce atau E-Dagang adalah transaksi penjualan elektronik secara maya dengan menggunakan pengurusan aplikasi laman web sebagai platform utama yang berperanan sebagai pemapar produk maya atau kedai maya agar dapat dilihat, dipilih dan seterusnya melakukan pembelian secara online oleh pengunjung.Kategori E-DagangE-Dagang boleh dikelaskan dengan pelbagai kategori peserta dalam pengurusan perniagaan. Ianya adalah seperti berikut:-Perniagaan ke

read more
Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 4,126 Viewer 02 Dec, 2022 22:33 PM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more
BEG TANGAN : KELIRU JENIS DAN FUNGSI BEG ?

Beg Tangan : Anda Keliru Dengan Jenis Dan Fungsi Beg ?

Safwa Sophia 3,413 Viewer 02 Dec, 2022 22:25 PM

Perasan tak ramai wanita gemar ‘sumbat’ macam-macam barang dalam beg tangan mereka? Tak kiralah sama ada kunci rumah dan kunci kereta, beg make-up, dompet dan resit-resit lama. Kalau yang ada anak kecil pula, pampers dan mainan anak pun turut sama diletak di dalam satu beg. Tak percaya? Cuba check bag anda atau rakan anda sekarang.Harus diketahui bahawa beg tangan adalah pelengkap gaya yang basic bagi kaum, sama ada untuk ke pejabat, pasaraya atau dating hujung minggu.Terdapat pelbagai jenis

read more
Hadapi cabaran kewangan semasa musim pandemik Covi-19 secara berstrategi

Hadapi cabaran kewangan semasa musim pandemik Covid-19 secara berstrategi

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 598 Viewer 02 Dec, 2022 22:02 PM

TERIMA HAKIKAT DAN MOVE ONPandemik Covid-19 ini telah mengubah perspektif kita mengenai wang.Hakikatnya, pandemik ini ada untuk suatu tempoh masa. Jalan penyelesaian pula akan mengambil masa.Full lockdown, PKP, PKPB, dan PKPP akan bersilih ganti. Pendapatan pula mungkin akan tenggelam timbul.Perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah elakkan panik. Panik dan risau tidak membantu.Apa yang boleh anda lakukan ialah merancang dan bertindak.......Dibawah ini, kami kongiskan 3 strategi kewangan yan

read more

BAGAIMANA MAHU MENGELAK DARIPADA BERHUTANG?

Imran Adam 638 Viewer 02 Dec, 2022 21:56 PM

BAGAIMANA MAHU MENGELAK DARIPADA BERHUTANG?....Harini nak kongsikan kepada anda cara untuk mengelak diri dari berhutang. 1. Rancang pembelanjaan harianKegagalan menguruskan kewangan antara faktor terbesar anda terjebak dalam hutang. Anda mungkin rasa anda mampu bayar dan tambah hutang lagi.Dalam masa yang sama anda akan rasa makin terbeban. Rancanglah perbelanjaan harian dengan sebaik- baiknya.Bila dapat gaji, buat bajet siap-siap. Belanja ikut bajet yang ditetapkan. Jadi, anda dapat elak u

read more

5 TIPS TIDAK TERTIPU DENGAN PEMBELIAN ONLINE!

Imran Adam 364 Viewer 02 Dec, 2022 21:55 PM

5 TIPS TIDAK TERTIPU DENGAN PEMBELIAN ONLINE!....Di zaman yang semakin maju ini, pembelian online memang tidak asing lagi dalam kalangan masyarakat kita kerana ianya memudahkan kita membeli. Tetapi kena ingat, kita mesti "aware" dengan sesetengah pihak yang mengambil kesempatan untuk menipu. Disini, kami beri 5 tips supaya tidak tertipu dengan pembelian online! 1. Cari Tahu Tentang Reputasi Penjual.Sebelum memutuskan untuk membeli suatu barang secara online, terutama di website at

read more