Keunikan Layby.my

HABIS BAYAR BARU DAPAT BARANG? TAK NAK AMBIL CASH PAYMENT PUN?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 486 Viewer 17 Jun, 2021 03:20 AM

Flexible payment plan yang Layby.my tawarkan adalah berdasarkan konsep bebas hutang. Maksudnya, kami tidak menawarkan sebarang pakej pinjaman ataupun financing.Apa yang kami buat, setiap kali pembeli kami membuat bayaran deposit, kami akan 'booking' kan barang itu pada supplier kami. Setelah habis pembayaran di buat mengikut pakej bayaran pilihan pembeli, kami akan notify supplier kami untuk membuat penghantaran kepada pembeli / pelanggan Layby.my.Apa kelebihan bila anda tidak berhutang? Maksudn

read more
10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

Safwa Sophia 463 Viewer 17 Jun, 2021 02:51 AM

Bagi wanita yang menjaga penampilan, jam tangan merupakan aksesori penting yang perlu ada. Ia bukan sekadar fungsi, jam tangan juga menjadi daya tarik menerusi reka bentuknya. Maka tidak menghairankan jika ramai wanita kini menjadikan jam tangan sebagai koleksi peribadi.Jam tangan juga boleh mencecah sehingga ribuan dan jutaan ringgit, malah bagi mereka yang menyukai jenama antarabangsa akan menganggap label antarabangsa amat penting dan menjadi satu kepuasan. Ia sekaligus mencerminkan personali

read more
Asas solekan

Asas Solekan: Apa yang anda perlu tahu mengenai alat solek (make up)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 432 Viewer 17 Jun, 2021 01:36 AM

Anda mungkin sudah bersedia untuk memulakan mencelupkan berus make up baru anda ke dalam lautan warna, tetapi sebelum anda merosakkan kecantikkan semulajadi anda, jadikan panduan asas solek utama (make up essentials) untuk beginner  ini sebagai  rujukan anda.FoundationSetelah menyiapkan kulit anda, bedak asas ataupun foundation  adalah langkah pertama anda. Untuk mengelakkan penampilan seperti plastik yang ditakuti, pakar mengesyorkan menggunakan bedak asas bersama span kecantikan. Ia menyer

read more
Jangan terjebak kedalam 7 perangkap kad kredit ini!

7 Perangkap Kad Kredit dan Cara Mengatasinya

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 54 Viewer 17 Jun, 2021 01:32 AM

Kad kredit sangat berguna jika diuruskan dengan baik. Tetapi boleh mendatangkan bahaya jikalau kita tidak memahami dengan jelas segala terma dan syarat berkaitan kad kredit.ang "percuma". Kad kredit bukanlah duit percuma. Masih ramaia pengguna kad kredit yang baru dan berpengalaman masih terjebak kedalam perangkap kad kredit.Sekiranya anda terfikir untuk mendapatkan kad kredit  — memahami bahaya yang datang bersama dengan kad kredit dapat membantu anda menanam tabiat kad kredit yang

read more
Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Safwa Sophia 875 Viewer 17 Jun, 2021 00:25 AM

Corelle merupakan sebuah jenama kelengkapan set pinggan mangkuk yang sangat dipercayai dan digemari ramai. Ramai ingin beli set pinggan Corelle di Malaysia.Tidak lengkap rasanya set pinggan mangkuk di rumah tanpa adanya daripada jenama pinggan Corelle. Dibuat dari bahan unik yang dipanggil Vitrelle, set pinggan Corelle bukan sahaja cantik dan praktikal untuk digunakan, malah ada yang menganggapnya sebagai lambang kemewahan.Banyak faktor yang akan menyumbang kepada pemilihan dan pembelian pinggan

read more
Layby vs Kutu - Apa yang perlu anda tahu

Pembayaran Layby vs Kutu - Apa yang perlu anda tahu

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 513 Viewer 17 Jun, 2021 00:00 AM

APA BEZA MAIN KUTU BELI BARANG DENGAN BAYARAN SECARA ANSURAN LAYBY?Sedikit penerangan mengenai sistem permainan kutu. OBJEKTIFPermainan kutu bertujuan bagi meletakkan disiplin kepada diri sendiri untuk menyimpan duit sebagai duit simpanan, ataupun untuk tujuan pembelian barangan. Ianya juga merupakan 1 sistem pinjaman duit yang membolehkan ahli kutu yang memerlukan duit untuk mendapat duit  kutu awal bagi menampung keperluan tertentu seperti persekolahan, menyambut raya dan sebagainya.CARA BER

read more
Money Saving Challenge

Money Saving Challenge

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 190 Viewer 16 Jun, 2021 22:17 PM

If your new year’s resolution includes a savings goal, consider the 52-week money challenge. The increments you save are meant to be so small that you barely notice you’ve been saving money. Is it a gimmick? Absolutely—but it works...The 52-week money challenge explainedThe challenge is quite simple. Each week you put an increment of cash aside and watch the amount grow throughout the year:..In first week of the year, you save RM1.For week two, you save RM2.For week three, you save RM3. Fo

read more
Beli iPhone tanpa kad kredit

Beli iPhone tanpa kad kredit

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 573 Viewer 16 Jun, 2021 21:30 PM

Pepatah mengatakan, "sekali dah pakai iPhone, mesti dah taknak pakai Android"Ada kebenaran dalam pepatah ni. iPhone memang mahal. Tak dinafikan. Kalau compare specs, nampak macam boleh dapat phone Android dengan harga lebih murah.Tapi kenapa masih ramai yang pakai iPhone walaupun munculnya pelbagai smartphone dari Android?Mahalnya iPhone ni adalah dari segi ketilitian Apple didalam "user experience" ataupun "pengalaman pengguna" yang ditekankandi dalam rekaan produk-produk Apple.iPhone memenuhi

read more
KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

LAYBY - KONSEP PEMBAYARAN DI AUSTRALIA DAN NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA!

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 315 Viewer 16 Jun, 2021 21:21 PM

Bagi rakyat Malaysia yang pernah belajar, kerja, ataupun bermastautin di Australia, pasti tahu banyak perkara bagus yang ada di sana tetapi masih belum ada di Malaysia.Antara perkara yang best di Australia adalah terdapat konsep “Layby” iaitu suatu konsep pembayaran secara ansuran tanpa interest dan melibatkan credit score. Ia ibarat pre-order bayar ansur-ansur, habis bayar dapat barang. Itu saja. Konsep pembelian dan pembayaran ini biasanya digunakan oleh mereka yang bijak merancang kewanga

read more

Bini suka shopping

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 230 Viewer 16 Jun, 2021 21:13 PM

Guys, jangan asyik cakap "tunggu gaji", "next month", "nanti la"...============================================Bila isteri ataupun orang perempuan mintak belikan something, setiap kali korang cakap "nanti la", dorang terus pegang as janji...So, lain kali, bila rasa memang tergerak nak belikan tapi kewangan tak mengizinkan untuk bulan tu, korang Layby je barang tu dekat www.layby.my...Lepas tu, bayar bulan-bulan sampai barang dapat. ..Kalau isteri mintak barang lepas ni, boleh jawab, ."

read more