Mudahnya mencapai matlamat simpanan

Cara mudah untuk mencapai matlamat simpanan atau tabungan anda

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 108 Viewer 12 Apr, 2021 07:28 AM

Smart TV, gajet terkini, telefon pintar terkini, peralatan elektrik terkini, perkakasan dapur berkualiti, kereta idaman, pengubahsuaian rumah, percutian, haji dan umrah, dan macam-macam lagi. Setiap orang memiliki barangan idaman, ataupun impian yang ingin dikecapi. Tetapi tidak semua memiliki wang tunai yang mencukupi.Tidak kira apa jua impian anda, untuk mencapainya, anda perlu menyediakan rancangan kewangan dan simpanan yang perlu dipatuhi secara berdisiplin. Bukan mudah untuk mendisiplinkan

read more
Pembelian Barangan Bayi Secara Ansuran

Menanti kelahiran bayi baru....

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 164 Viewer 12 Apr, 2021 07:05 AM

Boleh tahan juga kos-kos menyambut kelahiran bayi......Boleh menelan ribuan ringgit.Jangan tunggu bayi dah keluar baru nak beli barang. Insya Allah, tarikh kelahiran bayi tak lari jauh dengan apa yang doktor anda kirakan.Beli barang secara Layby. Bayar sikit2, by the time bayi anda lahir, atau isteri habis berpantang, barang nak bawak bayi berjalan dah cukup.AWAS! Jangan beli produk tiruan ataupun yang berkualiti rendah untuk bayi kesayangan anda. Barangan berkualiti rendah boleh menjejaskan kes

read more
Siapa berusaha pasti dia akan dapat.

Hidup yang adil

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 154 Viewer 12 Apr, 2021 06:44 AM

Hidup ini adil sebenarnya.-----------------------------------------------------------------------.Pernah dengar 𝐌𝐚𝐧 𝐣𝐚𝐝𝐝𝐚 𝐰𝐚𝐣𝐚𝐝𝐚, 𝐰𝐚 𝐦𝐚𝐧 π³πšπ«πšβ€™πš 𝐑𝐚𝐬𝐚𝐝𝐚, 𝐰𝐚 𝐦𝐚𝐧 𝐲𝐚𝐣𝐭𝐚𝐑𝐒𝐝 𝐲𝐚𝐧𝐣𝐚𝐑 ?"sesiapa yang berusaha (Inshallah) akan mendapat apa yang diusahakannya". "sesiapa yang bercucuk tanam (Inshallah) akan menuai hasilnya." "sesiapa yang berusaha (Inshallah) ak

read more
Ramai tahu 6 cara mudah uruskan kewangan ni. Tapi taknak amalkan.

Ramai tahu 6 cara mudah uruskan kewangan ni. Tapi taknak amalkan.

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 195 Viewer 12 Apr, 2021 05:14 AM

Ramai yang tak pasal tips kewangan. Tapi kenapa tak ramai yang amalkan?Mungkin sebab overthinking. Mungkin sebab takut gagal. Jom buka minda, berfikir secara positif. Hentikan membuat kajian, mulakan mengamalkan.Tukar dari "macam mana kalau tak jadi" kepada "macam mana kalau jadi"Disini, kami senaraikan 6 cara paling mudah untuk mengawal dan menguruskan kewangan anda:1. Setiap kali terima gaji bulanan, pastikan anda mengasingkan sejumlah wang sekurang-kurangnya 10% untuk dijadikan simpanan.2. Ut

read more

Bini suka shopping

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 112 Viewer 12 Apr, 2021 05:05 AM

Guys, jangan asyik cakap "tunggu gaji", "next month", "nanti la"...============================================Bila isteri ataupun orang perempuan mintak belikan something, setiap kali korang cakap "nanti la", dorang terus pegang as janji...So, lain kali, bila rasa memang tergerak nak belikan tapi kewangan tak mengizinkan untuk bulan tu, korang Layby je barang tu dekat www.layby.my...Lepas tu, bayar bulan-bulan sampai barang dapat. ..Kalau isteri mintak barang lepas ni, boleh jawab, ."

read more
Apa itu Layby?

Apa itu Layby?

Admin 1,094 Viewer 12 Apr, 2021 04:48 AM

Layby.my merupakan e-commerce store ataupun kedai di atas talian yang menawarkan pembelian barangan berkualiti dan berjenama melalui pelan pembayaran secara Layby.Pelan pembayaran secara Layby merupakan satu konsep pembayaran yang pertama seumpamanya di Malaysia menggunakan konsep "buy now, pay later (BNPL)" yang telah DIUBAH SUAI MENGIKUT KESESUAIAN PEMBELI DI MALAYSIA..Sedikit penerangan mengenai BNPL...BNPL yang digunapakai di negara-negara maju seperti Australia, Amerika Syarikat, dan Englan

read more
Selfie stick paling awesome!

Video Menggunakan Selfie Stick DJI OM4

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 133 Viewer 12 Apr, 2021 03:52 AM

Selfie stick paling awesome!Ni baru la selfie stick. Gambar dan video kompom tak menggigil.Kita yang mengigil bila nak beli kot?Takpe, dengan Layby.my, kompom tak menggigil. Harga macam mana pun, boleh adjust nak bayar berapa Ringgit sebulan.click https://layby.my/shop/product/dji-2020-osmo-mobile-4 dan adjust harga ikut suka hati anda!

read more
Corelle with Layby.my

Raya dengan Corelle

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 132 Viewer 12 Apr, 2021 03:52 AM

Pening kepala admin nak buat poster Layby ni...Sebab tak tau nak letak harga 'as low as berapa Ringgit'Sebabnya customer boleh adjust sendiri:1. Berapa harga bayaran bulanan yang korang selesa2. Berapa jumlah bulan sanggup tunggu untuk dapatkan barang3. Berapa harga deposit sanggup letakKalau Layby sekarang, boleh beraya dengan pinggan Corelle. Confirm plating and food presentation dapat 5 bintang dari tetamu.Boleh ke tetamu datang raya nanti?Kami pun tak pasti..harap2 takde masalah lah..Yang ka

read more
Aliran Tunai Peribadi

Penjagaan Aliran Tunai Peribadi (personal cashflow)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 209 Viewer 12 Apr, 2021 03:52 AM

Pejagaan aliran tunai (cashflow) merupakan salah satu petanda yang penting untuk kita mengetahui sama ada status kewangan kita ini dikategorikan sebagai sihat atau sebaliknya. Bahasa mudahnya, positive cashflow (income melebihi penggunaan / duit masuk lebih dari duit keluar) merupakan petanda yang baik di dalam pengurusan kewangan peribadi kita. Kata lain, kita sentiasa memiliki lebihan duit untuk simpanan ataupun emergency.Ramai yang tidak perasan bahawa, realitinya, kita sering memiliki lebiha

read more
Jadilah Pengantin Bijak

Nota kepada pengantin baru dan bakal pengantin

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 131 Viewer 12 Apr, 2021 03:52 AM

Kepada bakal pengantin dan pengantin baru, tahniah kerana memilih jalan kebaikan...Dalam kesibukan merancang majlis perkahwinan norma baharu ataupun memulakan kehidupan bersama sebagai pasangan suami isteri yang sah, elakkan sejauh mungkin untuk membuat hutang yang tidak perlu...Ini berdasarkan pengalaman orang-orang terdahulu.....Kalau mampu, semua nak majlis paling awesome, yang boleh viral. Sampai terpaksa membuat personal loan. Ingatlah, majlis sehari dua je, hutang personal loan dan kad kre

read more