Ramai tahu 6 cara mudah uruskan kewangan ni. Tapi taknak amalkan.

Ramai tahu 6 cara mudah uruskan kewangan ni. Tapi taknak amalkan.

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 512 Viewer 29 Nov, 2021 01:01 AM

Ramai yang tak pasal tips kewangan. Tapi kenapa tak ramai yang amalkan?Mungkin sebab overthinking. Mungkin sebab takut gagal. Jom buka minda, berfikir secara positif. Hentikan membuat kajian, mulakan mengamalkan.Tukar dari "macam mana kalau tak jadi" kepada "macam mana kalau jadi"Disini, kami senaraikan 6 cara paling mudah untuk mengawal dan menguruskan kewangan anda:1. Setiap kali terima gaji bulanan, pastikan anda mengasingkan sejumlah wang sekurang-kurangnya 10% untuk dijadikan simpanan.2. Ut

read more
Layby vs Kutu - Apa yang perlu anda tahu

Pembayaran Layby vs Kutu - Apa yang perlu anda tahu

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,029 Viewer 29 Nov, 2021 01:00 AM

APA BEZA MAIN KUTU BELI BARANG DENGAN BAYARAN SECARA ANSURAN LAYBY?Sedikit penerangan mengenai sistem permainan kutu. OBJEKTIFPermainan kutu bertujuan bagi meletakkan disiplin kepada diri sendiri untuk menyimpan duit sebagai duit simpanan, ataupun untuk tujuan pembelian barangan. Ianya juga merupakan 1 sistem pinjaman duit yang membolehkan ahli kutu yang memerlukan duit untuk mendapat duit  kutu awal bagi menampung keperluan tertentu seperti persekolahan, menyambut raya dan sebagainya.CARA BER

read more
Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Safwa Sophia 2,108 Viewer 29 Nov, 2021 01:00 AM

Corelle merupakan sebuah jenama kelengkapan set pinggan mangkuk yang sangat dipercayai dan digemari ramai. Ramai ingin beli set pinggan Corelle di Malaysia.Tidak lengkap rasanya set pinggan mangkuk di rumah tanpa adanya daripada jenama pinggan Corelle. Dibuat dari bahan unik yang dipanggil Vitrelle, set pinggan Corelle bukan sahaja cantik dan praktikal untuk digunakan, malah ada yang menganggapnya sebagai lambang kemewahan.Banyak faktor yang akan menyumbang kepada pemilihan dan pembelian pinggan

read more
Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 890 Viewer 29 Nov, 2021 00:58 AM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more
Beli iPhone tanpa kad kredit

Beli iPhone tanpa kad kredit

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,450 Viewer 29 Nov, 2021 00:40 AM

Pepatah mengatakan, "sekali dah pakai iPhone, mesti dah taknak pakai Android"Ada kebenaran dalam pepatah ni. iPhone memang mahal. Tak dinafikan. Kalau compare specs, nampak macam boleh dapat phone Android dengan harga lebih murah.Tapi kenapa masih ramai yang pakai iPhone walaupun munculnya pelbagai smartphone dari Android?Mahalnya iPhone ni adalah dari segi ketilitian Apple didalam "user experience" ataupun "pengalaman pengguna" yang ditekankandi dalam rekaan produk-produk Apple.iPhone memenuhi

read more
Asas solekan

Asas Solekan: Apa yang anda perlu tahu mengenai alat solek (make up)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 972 Viewer 28 Nov, 2021 23:46 PM

Anda mungkin sudah bersedia untuk memulakan mencelupkan berus make up baru anda ke dalam lautan warna, tetapi sebelum anda merosakkan kecantikkan semulajadi anda, jadikan panduan asas solek utama (make up essentials) untuk beginner  ini sebagai  rujukan anda.FoundationSetelah menyiapkan kulit anda, bedak asas ataupun foundation  adalah langkah pertama anda. Untuk mengelakkan penampilan seperti plastik yang ditakuti, pakar mengesyorkan menggunakan bedak asas bersama span kecantikan. Ia menyer

read more

TAKUT NAK BELI BARANG ONLINE? JANGAN RISAU, LAYBY.MY KAN ADA!

Imran Adam 86 Viewer 28 Nov, 2021 23:12 PM

TAKUT NAK BELI BARANG ONLINE? JANGAN RISAU, LAYBY.MY KAN ADA! ....Harini kami nak kongsi : 5 TIPS BELI BARANG ATAS TALIAN (ONLINE)! 1. MEMBELI DARI LAMAN WEB YANG MEMPUNYAI SEKURITI- Bagaimana anda tahu laman web tersebut adalah selamat? Semasa memasukkan maklumat kad kredit anda, terdapat dua tanda perlu mencari. Perkara pertama yang perlu dicari adalah alamat yang mempunyai “https:” pada awalan dalam bar URL. “https:” melambangkan bahawa laman web tersebut adalah se

read more

BAYARAN ANSURAN UNTUK PERFUME BRAND MAHAL!

Imran Adam 142 Viewer 28 Nov, 2021 23:12 PM

PERFUME MAHAL MEMANG WANGI BAUNYA! ... . Setiap lelaki mesti mengidamkan satu perfume yang sangat wangi sehingga boleh menarik perhatian orang. Dior Sauvage EAU DE Parfum salah satu perfume yang terbaik dan menjadi kegilaan lelaki zaman sekarang. Baunya memang maskulin habis, kalau pakai mesti rasa charm, sexy dan segak! Senang cerita kalau nak pikat perempuan tu pakai perfume ni, mesti sangkut! Bau yang tahan lama, pagi hingga ke malam. Jemput untuk tekan link untuk beli perfume di

read more

BAGAIMANA MAHU MENGELAK DARIPADA BERHUTANG?

Imran Adam 55 Viewer 28 Nov, 2021 23:12 PM

BAGAIMANA MAHU MENGELAK DARIPADA BERHUTANG?....Harini nak kongsikan kepada anda cara untuk mengelak diri dari berhutang. 1. Rancang pembelanjaan harianKegagalan menguruskan kewangan antara faktor terbesar anda terjebak dalam hutang. Anda mungkin rasa anda mampu bayar dan tambah hutang lagi.Dalam masa yang sama anda akan rasa makin terbeban. Rancanglah perbelanjaan harian dengan sebaik- baiknya.Bila dapat gaji, buat bajet siap-siap. Belanja ikut bajet yang ditetapkan. Jadi, anda dapat elak u

read more

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!

Imran Adam 44 Viewer 28 Nov, 2021 23:04 PM

4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN!.....INI DIA 4 KESAN BURUK HUTANG TERHADAP KEHIDUPAN! 1. MENGALAMI TEKANAN PERASAAN DAN MASALAH KESIHATAN Berhutang melebihi kemampuan akan meletakkan seseorang individu itu di dalam keadaan yang sentiasa runsing. Mana tidaknya, hutang yang ada melebihi pendapatan yang dimiliki. Ini boleh membawa kepada punca tekanan perasaan dan masalah kesihatan.Masalah seperti ini tidak boleh dipandand enteng kerana ada yang sanggup mengambil jalan singkat sep

read more