Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 1,899 Viewer 19 May, 2022 16:06 PM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?

Imran Adam 1,171 Viewer 19 May, 2022 16:04 PM

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?Apa itu e-commerce? E-Commerce atau E-Dagang adalah transaksi penjualan elektronik secara maya dengan menggunakan pengurusan aplikasi laman web sebagai platform utama yang berperanan sebagai pemapar produk maya atau kedai maya agar dapat dilihat, dipilih dan seterusnya melakukan pembelian secara online oleh pengunjung.Kategori E-DagangE-Dagang boleh dikelaskan dengan pelbagai kategori peserta dalam pengurusan perniagaan. Ianya adalah seperti berikut:-Perniagaan ke

read more
BEG TANGAN : KELIRU JENIS DAN FUNGSI BEG ?

Beg Tangan : Anda Keliru Dengan Jenis Dan Fungsi Beg ?

Safwa Sophia 1,858 Viewer 19 May, 2022 16:03 PM

Perasan tak ramai wanita gemar ‘sumbat’ macam-macam barang dalam beg tangan mereka? Tak kiralah sama ada kunci rumah dan kunci kereta, beg make-up, dompet dan resit-resit lama. Kalau yang ada anak kecil pula, pampers dan mainan anak pun turut sama diletak di dalam satu beg. Tak percaya? Cuba check bag anda atau rakan anda sekarang.Harus diketahui bahawa beg tangan adalah pelengkap gaya yang basic bagi kaum, sama ada untuk ke pejabat, pasaraya atau dating hujung minggu.Terdapat pelbagai jenis

read more

BUAT APA NAK MAIN KUTU KALAU ANDA BOLEH LAYBY?

Imran Adam 496 Viewer 19 May, 2022 14:37 PM

BUAT APA NAK MAIN KUTU KALAU ANDA BOLEH LAYBY?...Permainan kutu di Malaysia tidak asing lagi dengan masyarakat kita. Kini di zaman moden & globalisasi ini, permainan kutu ini masih tak lapuk dek hujan, tak lekang dek zaman. Macam macam jenis kutu moden ada, contohnya sistem kutu online. Mengikut Jabatan Siasatan Jenayah Komersial di bawah Akta (Larangan) Kumpulan Wang Kutu 1971, permainan kutu ni adalah salah di sisi undang-undang dan boleh dipenjara tak lebih 10 tahun at

read more

6 PERKARA PERLU ELAK KALAU NAK KUALI TAHAN LAMA.

Imran Adam 31 Viewer 19 May, 2022 14:26 PM

6 PERKARA PERLU ELAK KALAU NAK KUALI TAHAN LAMA.Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/jom.layby/twitter : https://twitter.com/LaybyMySayanglah kan kalau kita dah beli set cookware, kuali yang mahal mahal tapi benda tak tahan lama. Rasa macam membazir. Kejap je boleh pakai lepas tu dah kena tukar yang lain.Jadi jangan risau, harini meh min nak share 6 perkara yang perlu korang elak kalau nak kuali tahan lama. Baca supaya tak perlu me

read more
Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Safwa Sophia 3,073 Viewer 19 May, 2022 14:15 PM

Corelle merupakan sebuah jenama kelengkapan set pinggan mangkuk yang sangat dipercayai dan digemari ramai. Ramai ingin beli set pinggan Corelle di Malaysia.Tidak lengkap rasanya set pinggan mangkuk di rumah tanpa adanya daripada jenama pinggan Corelle. Dibuat dari bahan unik yang dipanggil Vitrelle, set pinggan Corelle bukan sahaja cantik dan praktikal untuk digunakan, malah ada yang menganggapnya sebagai lambang kemewahan.Banyak faktor yang akan menyumbang kepada pemilihan dan pembelian pinggan

read more
Pening dengan terma kad kredit

Pening dengan terma-terma yang terdapat dalam kad kredit?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 464 Viewer 19 May, 2022 13:59 PM

Terma ataupun perkataan yang digunakan di dalam kad kredit boleh mengelirukan sesetengah pihak.Berikut adalah definisi terma-terma yang terdapat dalam kad kredit secara ringkas.     1.      Annual fee / Yuran tahunanBayaran tahunan yang dikenakan oleh syarikat kad kredit setiap tahun untuk penggunaan kad kredit. Ini adalah bayaran yang berasingan dari kadar faedah pembelian.      2.      Annual percentage ra

read more
Simpan Sendiri atau Layby?

Simpan Sendiri atau Layby?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 358 Viewer 19 May, 2022 13:53 PM

"ALAA, LAYBY NI MACAM TABUNG SIMPAN DUIT JE".....Secara undang-undang, layby.my ini bukan syarikat pengambil deposit untuk simpanan duit anda. Segala transaksi didalam layby.my juga adalah atas kontrak jual-beli barangan secara ansuran.Boleh rujuk gambar untuk fahami apa itu ansuran layby mengikut definisi oleh badan berkuasa di Australia.....TAPI TAK SALAH NAK ANGGAP MACAM MENYIMPAN DUIT.Sebabnya, ansuran layby ini lebih fleksibel, macam simpan duit sendiri. Duit tak cukup boleh skip dulu. Bul

read more
Selfie stick paling awesome!

Video Menggunakan Selfie Stick DJI OM4

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 487 Viewer 19 May, 2022 13:47 PM

Selfie stick paling awesome!Ni baru la selfie stick. Gambar dan video kompom tak menggigil.Kita yang mengigil bila nak beli kot?Takpe, dengan Layby.my, kompom tak menggigil. Harga macam mana pun, boleh adjust nak bayar berapa Ringgit sebulan.click https://layby.my/shop/product/dji-2020-osmo-mobile-4 dan adjust harga ikut suka hati anda!

read more
Mudahnya mencapai matlamat simpanan

Cara mudah untuk mencapai matlamat simpanan atau tabungan anda

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 509 Viewer 19 May, 2022 13:33 PM

Smart TV, gajet terkini, telefon pintar terkini, peralatan elektrik terkini, perkakasan dapur berkualiti, kereta idaman, pengubahsuaian rumah, percutian, haji dan umrah, dan macam-macam lagi. Setiap orang memiliki barangan idaman, ataupun impian yang ingin dikecapi. Tetapi tidak semua memiliki wang tunai yang mencukupi.Tidak kira apa jua impian anda, untuk mencapainya, anda perlu menyediakan rancangan kewangan dan simpanan yang perlu dipatuhi secara berdisiplin. Bukan mudah untuk mendisiplinkan

read more