Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 38 Viewer 25 Jan, 2021 17:29 PM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more
Aliran Tunai Peribadi

Penjagaan Aliran Tunai Peribadi (personal cashflow)

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 58 Viewer 25 Jan, 2021 13:25 PM

Pejagaan aliran tunai (cashflow) merupakan salah satu petanda yang penting untuk kita mengetahui sama ada status kewangan kita ini dikategorikan sebagai sihat atau sebaliknya. Bahasa mudahnya, positive cashflow (income melebihi penggunaan / duit masuk lebih dari duit keluar) merupakan petanda yang baik di dalam pengurusan kewangan peribadi kita. Kata lain, kita sentiasa memiliki lebihan duit untuk simpanan ataupun emergency.Ramai yang tidak perasan bahawa, realitinya, kita sering memiliki lebiha

read more
BEG TANGAN : KELIRU JENIS DAN FUNGSI BEG ?

Beg Tangan : Anda Keliru Dengan Jenis Dan Fungsi Beg ?

Safwa Sophia 66 Viewer 25 Jan, 2021 08:04 AM

Perasan tak ramai wanita gemar ‘sumbat’ macam-macam barang dalam beg tangan mereka? Tak kiralah sama ada kunci rumah dan kunci kereta, beg make-up, dompet dan resit-resit lama. Kalau yang ada anak kecil pula, pampers dan mainan anak pun turut sama diletak di dalam satu beg. Tak percaya? Cuba check bag anda atau rakan anda sekarang.Harus diketahui bahawa beg tangan adalah pelengkap gaya yang basic bagi kaum, sama ada untuk ke pejabat, pasaraya atau dating hujung minggu.Terdapat pelbagai jenis

read more
Money Saving Challenge

Money Saving Challenge

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 28 Viewer 25 Jan, 2021 05:41 AM

If your new year’s resolution includes a savings goal, consider the 52-week money challenge. The increments you save are meant to be so small that you barely notice you’ve been saving money. Is it a gimmick? Absolutely—but it works...The 52-week money challenge explainedThe challenge is quite simple. Each week you put an increment of cash aside and watch the amount grow throughout the year:..In first week of the year, you save RM1.For week two, you save RM2.For week three, you save RM3. Fo

read more
Siapa berusaha pasti dia akan dapat.

Hidup yang adil

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 28 Viewer 25 Jan, 2021 03:59 AM

Hidup ini adil sebenarnya.-----------------------------------------------------------------------.Pernah dengar 𝐌𝐚𝐧 𝐣𝐚𝐝𝐝𝐚 𝐰𝐚𝐣𝐚𝐝𝐚, 𝐰𝐚 𝐦𝐚𝐧 𝐳𝐚𝐫𝐚’𝐚 𝐡𝐚𝐬𝐚𝐝𝐚, 𝐰𝐚 𝐦𝐚𝐧 𝐲𝐚𝐣𝐭𝐚𝐡𝐢𝐝 𝐲𝐚𝐧𝐣𝐚𝐡 ?"sesiapa yang berusaha (Inshallah) akan mendapat apa yang diusahakannya". "sesiapa yang bercucuk tanam (Inshallah) akan menuai hasilnya." "sesiapa yang berusaha (Inshallah) ak

read more

Bini suka shopping

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 16 Viewer 25 Jan, 2021 03:58 AM

Guys, jangan asyik cakap "tunggu gaji", "next month", "nanti la"...============================================Bila isteri ataupun orang perempuan mintak belikan something, setiap kali korang cakap "nanti la", dorang terus pegang as janji...So, lain kali, bila rasa memang tergerak nak belikan tapi kewangan tak mengizinkan untuk bulan tu, korang Layby je barang tu dekat www.layby.my...Lepas tu, bayar bulan-bulan sampai barang dapat. ..Kalau isteri mintak barang lepas ni, boleh jawab, ."

read more
10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

10 Jam Tangan Mewah Yang Terbaik Untuk Wanita (Update 2021)

Safwa Sophia 25 Viewer 25 Jan, 2021 03:54 AM

Bagi wanita yang menjaga penampilan, jam tangan merupakan aksesori penting yang perlu ada. Ia bukan sekadar fungsi, jam tangan juga menjadi daya tarik menerusi reka bentuknya. Maka tidak menghairankan jika ramai wanita kini menjadikan jam tangan sebagai koleksi peribadi.Jam tangan juga boleh mencecah sehingga ribuan dan jutaan ringgit, malah bagi mereka yang menyukai jenama antarabangsa akan menganggap label antarabangsa amat penting dan menjadi satu kepuasan. Ia sekaligus mencerminkan personali

read more
Selfie stick paling awesome!

Video Menggunakan Selfie Stick DJI OM4

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 39 Viewer 25 Jan, 2021 02:53 AM

Selfie stick paling awesome!Ni baru la selfie stick. Gambar dan video kompom tak menggigil.Kita yang mengigil bila nak beli kot?Takpe, dengan Layby.my, kompom tak menggigil. Harga macam mana pun, boleh adjust nak bayar berapa Ringgit sebulan.click https://layby.my/shop/product/dji-2020-osmo-mobile-4 dan adjust harga ikut suka hati anda!

read more
Jadilah Pengantin Bijak

Nota kepada pengantin baru dan bakal pengantin

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 20 Viewer 25 Jan, 2021 02:53 AM

Kepada bakal pengantin dan pengantin baru, tahniah kerana memilih jalan kebaikan...Dalam kesibukan merancang majlis perkahwinan norma baharu ataupun memulakan kehidupan bersama sebagai pasangan suami isteri yang sah, elakkan sejauh mungkin untuk membuat hutang yang tidak perlu...Ini berdasarkan pengalaman orang-orang terdahulu.....Kalau mampu, semua nak majlis paling awesome, yang boleh viral. Sampai terpaksa membuat personal loan. Ingatlah, majlis sehari dua je, hutang personal loan dan kad kre

read more
Keunikan Layby.my

HABIS BAYAR BARU DAPAT BARANG? TAK NAK AMBIL CASH PAYMENT PUN?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 51 Viewer 25 Jan, 2021 02:49 AM

Flexible payment plan yang Layby.my tawarkan adalah berdasarkan konsep bebas hutang. Maksudnya, kami tidak menawarkan sebarang pakej pinjaman ataupun financing.Apa yang kami buat, setiap kali pembeli kami membuat bayaran deposit, kami akan 'booking' kan barang itu pada supplier kami. Setelah habis pembayaran di buat mengikut pakej bayaran pilihan pembeli, kami akan notify supplier kami untuk membuat penghantaran kepada pembeli / pelanggan Layby.my.Apa kelebihan bila anda tidak berhutang? Maksudn

read more