Selfie stick paling awesome!

Video Menggunakan Selfie Stick DJI OM4

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 706 Viewer 08 Feb, 2023 04:55 AM

Selfie stick paling awesome!Ni baru la selfie stick. Gambar dan video kompom tak menggigil.Kita yang mengigil bila nak beli kot?Takpe, dengan Layby.my, kompom tak menggigil. Harga macam mana pun, boleh adjust nak bayar berapa Ringgit sebulan.click https://layby.my/shop/product/dji-2020-osmo-mobile-4 dan adjust harga ikut suka hati anda!

read more

TIPS MEMILIH PERFUME YANG SESUAI DENGAN PERSONALITI ANDA.

Imran Adam 350 Viewer 08 Feb, 2023 04:15 AM

TIPS MEMILIH PERFUME YANG SESUAI DENGAN PERSONALITI ANDA. ...Sebelum itu boleh follow instagram & twitter kami di : instagram : https://www.instagram.com/layby_my/twitter : https://twitter.com/LaybyMy.Selalu kita akan memilih perfume untuk kita beli berdasarkan review ataupun suggest kawan kawan kan? Tapi tepat ke dengan personaliti kita? Sesuai ke dengan kita? Atau kita beli dan pakai hanya sekadar nak wangi je. Kenapa ramai orang suka pakai minyak wangi? 1. Dapat menamb

read more
Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 4,750 Viewer 08 Feb, 2023 03:00 AM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more

TIME VALUE OF MONEY (TVOM)

Imran Adam 340 Viewer 08 Feb, 2023 02:46 AM

NILAI MASA WANG, UNTUNG VS RIBA. .Halal dan haram antara untung dan riba. Keuntungan dari hasil jualan adalah dibenarkan di dalam Islam. Namun keuntungan yang diperoleh hasil dari pemberian pinjaman atau nama lainnua riba adalah haram. Mengapa keuntungan hasil jualan diharuskan tetapi riba diharamkan? .ISLAM IKTIRAF NILAI MASA WANG - TIME VALUE OF MONEY (TVOM)Islam mengiktiraf nilai masa wang (time value of money), oleh itu harga barang yang dibayar secara ansuran atau bertangguh

read more

NAK SWIPE KAD KREDIT? SABAR DULU!

Imran Adam 319 Viewer 08 Feb, 2023 02:00 AM

Nak beli barang tapi tak cukup duit? "Nak je swipe kad kredit ni"Sabar, tunggu dulu. Jangan swipe kad kredit tu. Banyak cara boleh dapatkan selain guna kad kredit. 1. Buat kira-kira dulu. Mampu tak nak bayar balik?2. Jangan lupa kira segala jenis caj yang ada. Bukak balik agreement kad kredit. Fahami setiap butiran caj yang ada!3. Fikir betul-betul. Urgent sangat ke nak pakai barang tu?4. Bersiap sedia untuk rekod kad kredit dikira sebagai komitmen dalam CCRIS. Jangan sampai rosakkan p

read more

SISI GELAP KAD KREDIT

Imran Adam 532 Viewer 08 Feb, 2023 00:57 AM

SISI GELAP KAD KREDIT. ....Di malaysia, hutang kad kredit banyak menjadi masalah rakyat. Sebanyak 47 peratus belia Malaysia menanggung hutang kad kredit yang tinggi dan 38 peratus dikenal pasti membuat pinjaman peribadi menurut semakan Bank Negara Malaysia (BNM).Lebih 3,400 individu berusia 20-30 tahun telah mendapat kaunseling tentang bebanan hutang kad kredit daripada AKPK. Dalam tempoh 5 tahun kebelakangan ini, 25-44 tahun antara kumpulan umur yang paling banyak di isytiharkan muflis.&nb

read more

JIMAT MEMBELI BARANG YANG BERKUALITI.

Imran Adam 1,434 Viewer 07 Feb, 2023 22:24 PM

Kalau membeli sesuatu barang, kualiti barang tu yang sepatutnya kita pentingkan dari harga. Biar harga mahal, janji kualiti barang bagus. Mudah sifirnya, "Quality Comes with Price". Barang berkualiti menjadi lebih mahal kerana:1. Dibuat oleh pekerja berkemahiran tinggi2. Melalui proses R&D yang panjang 3. Proses kawalan kualiti yang tinggi4. Menggunakan bahan berkualiti5. Menggunakan mesin berkualiti6. Datang dengan jaminan kualiriMACAM MANA BOLEH JIMAT PULAK KALAU BELI PUN DAH MAHAL DARI BIAS

read more
Mudahnya mencapai matlamat simpanan

Cara mudah untuk mencapai matlamat simpanan atau tabungan anda

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 819 Viewer 07 Feb, 2023 21:33 PM

Smart TV, gajet terkini, telefon pintar terkini, peralatan elektrik terkini, perkakasan dapur berkualiti, kereta idaman, pengubahsuaian rumah, percutian, haji dan umrah, dan macam-macam lagi. Setiap orang memiliki barangan idaman, ataupun impian yang ingin dikecapi. Tetapi tidak semua memiliki wang tunai yang mencukupi.Tidak kira apa jua impian anda, untuk mencapainya, anda perlu menyediakan rancangan kewangan dan simpanan yang perlu dipatuhi secara berdisiplin. Bukan mudah untuk mendisiplinkan

read more
Pening dengan terma kad kredit

Pening dengan terma-terma yang terdapat dalam kad kredit?

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 865 Viewer 07 Feb, 2023 21:15 PM

Terma ataupun perkataan yang digunakan di dalam kad kredit boleh mengelirukan sesetengah pihak.Berikut adalah definisi terma-terma yang terdapat dalam kad kredit secara ringkas.     1.      Annual fee / Yuran tahunanBayaran tahunan yang dikenakan oleh syarikat kad kredit setiap tahun untuk penggunaan kad kredit. Ini adalah bayaran yang berasingan dari kadar faedah pembelian.      2.      Annual percentage ra

read more

3 CARA SUSUN KEPERLUAN DAN KEHENDAK

Imran Adam 501 Viewer 07 Feb, 2023 21:07 PM

3 CARA SUSUN KEPERLUAN DAN KEHENDAK ...Mulakan dengan senaraikan semua barang yang korang beli dan bayar setiap. Ini termasuk makanan, barang mandian, hingga ke bayar parking.Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu ‘keperluan,’ dan satu lagi ‘kehendak.’ Jumlahkan semua, dan selaraskan mengikut perkara yang lebih utama.Kalau ikut NerdWallet, mereka akan saran gunakan bajet 50/30/20 :* 50% untuk belanja ’keperluan,’* 30% untuk belanja ‘kehendak,’ * 20% untuk ‘simpanan’ dan bayar huta

read more