Layby vs Kutu - Apa yang perlu anda tahu

Pembayaran Layby vs Kutu - Apa yang perlu anda tahu

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 3,215 Viewer 19 Apr, 2024 21:49 PM

APA BEZA MAIN KUTU BELI BARANG DENGAN BAYARAN SECARA ANSURAN LAYBY?Sedikit penerangan mengenai sistem permainan kutu. OBJEKTIFPermainan kutu bertujuan bagi meletakkan disiplin kepada diri sendiri untuk menyimpan duit sebagai duit simpanan, ataupun untuk tujuan pembelian barangan. Ianya juga merupakan 1 sistem pinjaman duit yang membolehkan ahli kutu yang memerlukan duit untuk mendapat duit  kutu awal bagi menampung keperluan tertentu seperti persekolahan, menyambut raya dan sebagainya.CARA BER

read more

3 CARA SUSUN KEPERLUAN DAN KEHENDAK

Imran Adam 924 Viewer 19 Apr, 2024 21:46 PM

3 CARA SUSUN KEPERLUAN DAN KEHENDAK ...Mulakan dengan senaraikan semua barang yang korang beli dan bayar setiap. Ini termasuk makanan, barang mandian, hingga ke bayar parking.Bahagikan kepada 2 bahagian. Satu ‘keperluan,’ dan satu lagi ‘kehendak.’ Jumlahkan semua, dan selaraskan mengikut perkara yang lebih utama.Kalau ikut NerdWallet, mereka akan saran gunakan bajet 50/30/20 :* 50% untuk belanja ’keperluan,’* 30% untuk belanja ‘kehendak,’ * 20% untuk ‘simpanan’ dan bayar huta

read more

SALAH GUNA KAD KREDIT, AKAN MEMBAWA MUSIBAH KEPADA ANDA.

Imran Adam 652 Viewer 19 Apr, 2024 21:45 PM

SALAH GUNA KAD KREDIT, AKAN MEMBAWA MUSIBAH KEPADA ANDA. .Sekarang memang ramai yang gunakan kad kredit tanpa tahu apa yang akan berlaku kepada mereka akan datang jika mereka tidak mampu membayar hutang kad kredit. Ini terjadi kerana kita selalu swipe kad kredit kita di tempat yang salah. Contoh : kita swipe kad kredit kita dekat tempat staycation kita, kedai atau cafe hipster yang viral. Benda ni memang nampak kecil tapi sangat besar impact dia dekat korang masa akan datang jika

read more
Beli iPhone tanpa kad kredit

Beli iPhone tanpa kad kredit

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 3,560 Viewer 19 Apr, 2024 21:42 PM

Pepatah mengatakan, "sekali dah pakai iPhone, mesti dah taknak pakai Android"Ada kebenaran dalam pepatah ni. iPhone memang mahal. Tak dinafikan. Kalau compare specs, nampak macam boleh dapat phone Android dengan harga lebih murah.Tapi kenapa masih ramai yang pakai iPhone walaupun munculnya pelbagai smartphone dari Android?Mahalnya iPhone ni adalah dari segi ketilitian Apple didalam "user experience" ataupun "pengalaman pengguna" yang ditekankandi dalam rekaan produk-produk Apple.iPhone memenuhi

read more
Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu

Minyak Wangi : Semua Jenis Minyak Wangi Yang Anda Perlu Tahu. (UPDATE 2021)

Safwa Sophia 7,731 Viewer 19 Apr, 2024 21:17 PM

Minyak wangi yang awak pakai tu, kat mana awak beli ya? Mungkin anda biasa mendengar pertanyaan ini. Namun, bagi mereka yang sudah biasa pakai minyak wangi, anda mungkin sudah tahu serba sedikit tentang pemilihan produk dan cara pemakaiannya.Artikel ini mengupas lebih lanjut tentang perihal minyak wangi, jenis-jenisnya, tip tahan lama dan beberapa produk yang anda boleh beli secara online.Apa Itu Minyak Wangi?Sebenarnya wangian badan ini mula digunakan sejak zaman kuno lagi. Ia merupakan campura

read more
Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Beli Set Pinggan Corelle di Malaysia

Safwa Sophia 6,581 Viewer 19 Apr, 2024 21:09 PM

Corelle merupakan sebuah jenama kelengkapan set pinggan mangkuk yang sangat dipercayai dan digemari ramai. Ramai ingin beli set pinggan Corelle di Malaysia.Tidak lengkap rasanya set pinggan mangkuk di rumah tanpa adanya daripada jenama pinggan Corelle. Dibuat dari bahan unik yang dipanggil Vitrelle, set pinggan Corelle bukan sahaja cantik dan praktikal untuk digunakan, malah ada yang menganggapnya sebagai lambang kemewahan.Banyak faktor yang akan menyumbang kepada pemilihan dan pembelian pinggan

read more

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?

Imran Adam 6,046 Viewer 19 Apr, 2024 21:07 PM

Apa itu E-Commerce / E-Dagang ?Apa itu e-commerce? E-Commerce atau E-Dagang adalah transaksi penjualan elektronik secara maya dengan menggunakan pengurusan aplikasi laman web sebagai platform utama yang berperanan sebagai pemapar produk maya atau kedai maya agar dapat dilihat, dipilih dan seterusnya melakukan pembelian secara online oleh pengunjung.Kategori E-DagangE-Dagang boleh dikelaskan dengan pelbagai kategori peserta dalam pengurusan perniagaan. Ianya adalah seperti berikut:-Perniagaan ke

read more

TAKUT NAK BELI BARANG ONLINE? JANGAN RISAU, LAYBY.MY KAN ADA!

Imran Adam 906 Viewer 19 Apr, 2024 19:29 PM

TAKUT NAK BELI BARANG ONLINE? JANGAN RISAU, LAYBY.MY KAN ADA! ....Harini kami nak kongsi : 5 TIPS BELI BARANG ATAS TALIAN (ONLINE)! 1. MEMBELI DARI LAMAN WEB YANG MEMPUNYAI SEKURITI- Bagaimana anda tahu laman web tersebut adalah selamat? Semasa memasukkan maklumat kad kredit anda, terdapat dua tanda perlu mencari. Perkara pertama yang perlu dicari adalah alamat yang mempunyai “https:” pada awalan dalam bar URL. “https:” melambangkan bahawa laman web tersebut adalah se

read more
Pembelian Barangan Bayi Secara Ansuran

Menanti kelahiran bayi baru....

MOHD HANIF BIN MOHD YUSOF 1,857 Viewer 19 Apr, 2024 19:11 PM

Boleh tahan juga kos-kos menyambut kelahiran bayi......Boleh menelan ribuan ringgit.Jangan tunggu bayi dah keluar baru nak beli barang. Insya Allah, tarikh kelahiran bayi tak lari jauh dengan apa yang doktor anda kirakan.Beli barang secara Layby. Bayar sikit2, by the time bayi anda lahir, atau isteri habis berpantang, barang nak bawak bayi berjalan dah cukup.AWAS! Jangan beli produk tiruan ataupun yang berkualiti rendah untuk bayi kesayangan anda. Barangan berkualiti rendah boleh menjejaskan kes

read more

BAYARAN ANSURAN - KEBAIKAN KEPADA PENJUAL DAN PEMBELI!

Imran Adam 6,881 Viewer 19 Apr, 2024 19:09 PM

BAYARAN ANSURAN - KEBAIKAN KEPADA PENJUAL DAN PEMBELI! ....Ramai antara kita amat gemar membeli barang keperluan mahupun barang yang tidak perlu secara ansuran.  Bermodalkan 'wang muka'  (wang pendahuluan) atau deposit yang kecil kita mampu memiliki barangan seperti kereta, motor,  rumah dan sebagainya dan ini memang sesuatu yang lazim dikalangan kita. Namun ada sesetengah barangan yang  sebenarnya tidak perlu dibeli dengan cara bayaran ansuran dan ini sangat-sangat

read more